Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 13:00

ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επίσκεψη φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στην Ιερά Σύνοδο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Δογματική Β’» και ειδικά της ενότητας για την Εκκλησιολογία του στ’ εξαμήνου του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκατό φοιτητές (μεταξύ των οποίων και αρκετοί μεταπτυχιακοί) με τον διδάσκοντα το μάθημα Καθηγητή της Συστηματικής Θεολογίας κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να ενημερωθούν σχετικά με το Συνοδικό σύστημα που διέπει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Τον κ. Καθηγητή και τους φοιτητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο οποίος, αφού  τους καλωσόρισε με θερμούς λόγους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία που έχουν αυτές οι επισκέψεις στον κεντρικό διοικητικό χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού αποτελούν ευκαιρίες γνωριμίας, αλληλοκατανόησης και ανοίγουν διαύλους γόνιμης συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, οι Αρχιμανδρίτες π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ «Συνήπαρξης» της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματεύς της Υποεπιτροπής Υποτροφιών και ο Γενικός Διευθυντής της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αυτής κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, εισηγήθηκαν επί πεντάλεπτο έκαστος τα αφορώντα στον τομέα της διακονίας τους στην κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί φοιτητές, ενώ ο Μακαριώτατος και οι συνεργάτες του ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στις ερωτήσεις των παιδιών. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες συμμετοχής των φοιτητών σε δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και στο Διεθνές Επιστημονικό συνέδριο του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Συνόδου Θεολογία, το οποίο θα διεξαχθεί από 11 έως 15 Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση κατά το παρόν έτος 100 ετών από της ιδρύσεως και πρώτης κυκλοφορίας του εν λόγω περιοδικού.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Καθηγητής κ. Γιαγκάζογλου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη φιλοξενία και την ουσιαστική συμμετοχή του στην Εκδήλωση, ενώ ο Μακαριώτατος έδωσε σε κάθε φοιτητή προσωπικά αναμνηστικές ευλογίες, που προσέφεραν η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Κλάδος Εκδόσεων της ΕΜΥΕΕ.

Αμέσως μετά την Εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας – Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Συνύπαρξις», ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος, Συνοδικοί Γραμματείς και Συνεργάτες Συνοδικών Επιτροπών, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνοδικού Μεγάρου και ιδιαιτέρως στη Βιβλιοθήκη, ενώ η Αρχιγραμματεία παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ