Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:18

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο υποδέχθηκε σήμερα στην Αλεξάνδρεια ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος.

Ο κ. Θεόδωρος μίλησε για την ιστορία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, περί της σύγχρονης αγλαοκάρπου παρουσίας της στην Αφρικανική ήπειρο, καθώς και περί των αρίστων σχέσεων μεταξύ των Πρεσβυγενών Πατριαρχείον Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας. Επίσης, υπογράμμισε τις αγαστές σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και  Ηνωμένων Πολιτειών, εξαίρων την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ.Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι προς τον Πατριαρχικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου.

Ακόμη, ανεφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο κ. Joe Biden. Κατακλείων, επαίνεσε το πολυμερές έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, προς τον οποίο εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την έμπρακτη στήριξή του προς το εν γένει ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου.

Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Ελπιδοφόρος, που είναι επικεφαλής πολυμελούς ομάδος Ελλήνων προσκυνητών από τις Η.Π.Α., εξεδήλωσε την συγκίνηση την οποία αισθάνεται ευρισκόμενος στην Καθέδρα της Παλαιφάτου Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, με την πολύτιμη αποστολική παρακαταθήκη και δισχιλιετή ιστορία της, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα του ιεραποστολικού έργου, καθώς και των ακλονήτων ιστορικών δεσμών των Πατριαρχικών Θρόνων Κωνσταντινουπόλεως και Αλεξανδρείας.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και οι κληρικοί συνοδοί του παρεκάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα.

Κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου παρέστησαν ο Μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου και Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ