Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:13

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Επιμνημόσυνη δέηση για τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας  στη Μεσογείων για τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Τη δέηση, τέλεσε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης, ενώ παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο πεσόντων αστυνομικών που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του υπουργείου, ενώ στην επιμνημόσυνη ομιλία του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων πως, “τιμάμε σήμερα τους αστυνομικούς μας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Τους άνδρες και τις γυναίκες εκείνους που επέλεξαν συνειδητά να συνδέσουν τη ζωή τους με την έμπρακτη φιλοσοφία προσφοράς προς την πατρίδα και μια στάση ευθύνης προς τον Ελληνικό λαό και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για να υλοποιήσουν την αποστολή τους που περιλαμβάνει αμέτρητες ώρες στο καθήκον και αμέτρητους κινδύνους”. 

Όπως τόνισε μάλιστα, “ανάμεσά μας επομένως σήμερα δεν είναι παρόντες μόνο όλα τα σημερινά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι κυρίως μαζί μας οι ψυχές τους εκείνων που με την ίδια τους τη ζωή τίμησαν το εθνόσημο και τις ιερές αξίες που αντανακλά. Δημιουργώντας γύρω μας ένα αόρατο δίχτυ αφοσίωσης, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας που περιβάλλει ετούτη την ώρα κάθε έναν από όσους υπηρετούν σήμερα ενεργά και θεσμικά την Ελληνική Αστυνομία. Το βάρος και το κενό της απώλειας για τις οικογένειές τους είναι τεράστιο διαχρονικά και τους οφείλουμε πολλά”.

Απο τη μεριά του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επεσήμανε πως, “βρισκόμαστε εδώ κατακλυσμένοι με αισθήματα συγκίνησης και σεβασμού προς αυτούς τους ανθρώπους που απουσιάζουν σήμερα από κοντά μας. Δεν πρόκειται για ήρωες αλλά για ανθρώπους που τοποθέτησαν το κοινωνικό καλό πάνω από το ατομικό και με ελεύθερη βούληση επέλεξαν να υπερασπιστούν με γενναιότητα το αγαθό της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Αυτούς τους αστυνομικούς τιμούμε σήμερα”.

Πρόσθεσε δε πως “μοναδικό τους κίνητρο ήταν η προσφορά στον άνθρωπο, στο εμείς έναντι του εγώ, στο συλλογικό έναντι του ατομικού και για αυτό δικαίως κέρδισαν την αναγνώριση, την υστεροφημία, τον θαυμασμό της κοινωνίας. Με γνώμονα την τήρηση του Νόμου, με οδηγό τις προσδοκίες των πολιτών και την απαίτηση για ασφάλεια και ευνομία στον τόπο μας, συναισθανόμαστε την ανάγκη μετάβασης στη νέα εποχή. Στηρίζουμε το έργο του κάθε αστυνομικού και είμαστε δίπλα του στην καθημερινή επικίνδυνη αποστολή του με ήθος και επαγγελματισμό. Δεν ξεχνούμε. Τιμούμε και ευγνωμονούμε όλους εκείνους που έπεσαν στο καθήκον. Τιμούμε την προσφορά τους σε όλους εμάς, στην κοινωνία μας, στην πατρίδα μας”, κατέληξε ο κ. Σκούμας.

Παρόντες, ήταν επίσης εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού, καθώς και άλλων Σωμάτων Ασφαλείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ