Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 10:43

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό μητροπολίτη Περγάμου τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συμπροσευχόμενος κατά τη θεία λειτουργία στην ιερά πατριαρχική μονή του Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας παρέστη σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος μετά το πέρας της οποίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς, μεταξύ των οποίων και όμιλος προσκυνητών από την Ρουμανία, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ανεφέρθηκε στην προσωπικότητα του αοιδίμου μητροπολίτη, τον οποίο χαρακτήρισε ως εκ των επιφανεστέρων θεολόγων του 20ου  και 21ου αιώνα, αξιοπρεπέστατο, συγκροτημένο και σεμνό αρχιερέα που εκόσμησε την λαμπρά χορεία των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου και της υπ’ουρανόν Ορθοδοξίας, διακρινόμενο για την καθαρή θεολογική σκέψη και κατάρτισή του, ο οποίος με το πολύτιμο ακαδημαϊκό και πολύκαρπο συγγραφικό έργο του συνέζευξε την πατερική διδασκαλία με τις σύγχρονες θεολογικές σκέψεις και τάσεις.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολυετή φιλία του αειμνήστου Γέροντος Περγάμου με δύο προσωπικούς ευεργέτες του, τον μητροπολίτη Λέρου και Καλύμνου κυρό Νεκτάριο και τον Προκάτοχο και πνευματικό Πατέρα του κυρό Παρθένιο Γ’, ο οποίος χαρακτήριζε τον μακαριστό μητροπολίτη Ιωάννη και τον αείμνηστο Πατριάρχη Αντιοχείας κυρό Ιγνάτιο Δ’ ως δύο κορυφαίους θεολόγους μεγάλης πνευματικής εμβέλειας.

Τέλος, υπογράμμισε με ευγνωμοσύνη την πολύτιμη συμβολή του κεκοιμημένου ιεράρχη και ακαδημαϊκού στις διαδικασίες αγιοκατατάξεως του Αγίου Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ενώ εξέφρασε συλλυπητήριες ευχές προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως και τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ