Κυ, 23/06/24 | 16:39

Επιμένει η Κυβέρνηση πως ο τρόπος ελέγχου υποδείχθηκε από την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Οι πιστοί που θέλουν να πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και να ασκούν το θρησκευτικό τους καθήκον οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να πειθαρχήσουν στη νέα απόφαση που ανακοινώθηκε χτες, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή «οι Αταίριαστοι» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, κληθείς να σχολιάσει για το πως πάρθηκε τελικά αυτή η απόφαση ώστε να εισέρχονται στις Εκκλησίες μόνο όσοι επιδεικνύουν rapid test, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα μέτρο που έχει τη σημασία του. «Στις Εκκλησίες πηγαίνουν κυρίως οι ηλικιωμένοι που είτε είναι ευάλωτοι στον κορονοϊό, είτε έχουν εμβολιαστεί και έχει περάσει το διάστημα στο οποίο έχουν ανοσία, είτε είναι ανεμβολίαστοι».

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Μάλιστα, όπως ξεκαθάρισε η Κυβέρνηση πήρε την παραπάνω απόφαση, «μετά και από την υπόδειξη της Ιεράς Συνόδου», ενώ αναφερόμενος με ποιο τρόπο θα γίνονται τελικά οι έλεγχοι στις Εκκλησίες σημείωσε πως «όπως μας υπέδειξε και η Εκκλησία οι επίτροποι στην ουσία θα είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία και δειγματοληπτικά τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν και εκείνα τους ελέγχους για τις λειτουργίες», τόνισε.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ

Ωστόσο, όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η πολιτεία δεν προτίθεται να αφήσει τους ελέγχους στις Εκκλησίες στην τύχη τους. «Για αυτό και τα μέτρα που παίρνουμε είναι μέτρα που θα μπορούν να εφαρμοστούν», λέγοντας συγχρόνως πως εδώ δεν πάμε «ούτε να τσακωθούμε, ούτε να προκαλέσουμε, ούτε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα», κατέληξε.

Όπως πάντως αποκάλυψε χθες το orthodoxia.info ανώτατες εκκλησιαστικές πηγές υπογράμμισαν πως της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης δεν έχει προηγηθεί καμία προσυνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο ή τον Αρχιεπίσκοπο οι οποίοι ενημερώθηκαν για το νέο μέτρο μέσα από το μήνυμα του Πρωθυπουργού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ