Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 17:37

Επίγευση Αγιότητας – Δημήτρης Μητρόπουλος | Η σχέση του μεγάλου μαέστρου με πνευματικές μορφές της Ορθοδοξίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ἐν πλῶ με τίτλο Επίγευση Αγιότητας – Δημήτρης Μητρόπουλος | Η σχέση του μεγάλου μαέστρου με πνευματικές μορφές της Ορθοδοξίας από τον Αρχιμανδρίτη Ελισαίο Γούλα.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έρχεται να απαντήσει σε ερωτήματα από τη ζωή του μαέστρου όπως ποια σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στον Άγιο Νεκτάριο και τον Δημήτρη Μητρόπουλο ή ποιο ρόλο έπαιξε για τον μαέστρο η Σιμωνόπετρα και το Άγιο Όρος.

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε αρχειακό υλικό του Αγίου Όρους που βγαίνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Με άρτια επιστημονική τεκμηρίωση έρχονται στο φως πρόσωπα και γεγονότα που μας εξηγούν πολλά για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μαέστρου αλλά και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

*Ο π. Ελισαίος γεννήθηκε στο Βόλο και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της ίδιας σχολής με ειδίκευση στην Δογματική και υποψήφιος διδάκτορας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Σαν Ανσέλμο στη Ρώμη. Υπήρξε μοναχός στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και διακονεί ως κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης.

Το βιβλίο “Επίγευση Αγιότητας” μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ