Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 2:34

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΕΛΙΣΑΙΟΥ ΓΟΥΛΑ

Επίγευση Αγιότητας – Δημήτρης Μητρόπουλος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ἐν πλῶ η δεύτερη έκδοση του βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Ελισαίου Γούλα με τίτλο “Επίγευση Αγιότητας – Δημήτρης Μητρόπουλος. Η σχέση του μεγάλου μαέστρου με πνευματικές μορφές της Ορθοδοξίας”.

Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο έρχεται για ακόμη μία φορά να απαντήσει σε ερωτήματα από τη ζωή του μαέστρου, όπως ποια σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στον Άγιο Νεκτάριο και τον Δημήτρη Μητρόπουλο ή ποιο ρόλο έπαιξε για τον μαέστρο η Σιμωνόπετρα και το Άγιο Όρος, ενώ το βιβλίο είναι βασισμένο σε αρχειακό υλικό του Αγίου Όρους που βγαίνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Σαν σήμερα μάλιστα αυτός ο μεγάλος διεθνούς φήμης αρχιμουσικός, συνθέτης και πιανίστας Δημήτρης Μητρόπουλος, πέθανε πάνω στο πόντιουμ της Σκάλας του Μιλάνου το 1960, κατά τη δοκιμή της «Τρίτης Συμφωνίας» του Μάλερ. Ο μαέστρος ωστόσο εκτός των άλλων άφησε εποχή για τη φωτογραφική του μνήμη (μπορούσε να διευθύνει χωρίς παρτιτούρα) και τον ασκητικό τρόπο της ζωής του.

Το βιβλίο “Επίγευση Αγιότητας (δεύτερη έκδοση)” μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και διαδικτυακά ΕΔΩ.

*Ο π. Ελισαίος γεννήθηκε στο Βόλο και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της ιδίας σχολής με ειδίκευση στην Δογματική και υποψήφιος διδάκτορας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Σαν Ανσέλμο στη Ρώμη. Υπήρξε μοναχός στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και διακονεί ως κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ