Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 5:14

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ

Επίδοση αναμνηστικού μεταλλίου για το 1821 στα Μέλη της ΕΣΕ Πολιτιστικής Ταυτότητος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τα μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και της Επιστημονικής Επιτροπής για τα 10 Συνέδρια τίμησε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επιδίδοντας το αναμνηστικό μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής και παρουσίασε τα μέλη της, ενώ μίλησε και για τα επόμενα Συνέδρια που ετοιμάζονται με αφορμή την συμπλήρωση των εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης μίλησε για την συμβολή των δέκα επιστημονικών Συνεδρίων, αναφέρθηκε στα επόμενα τρία Συνέδρια και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Επιτροπής για τους κόπους τους, την ΔΙΣ, την Ιεραρχία και ολόκληρη την Εκκλησία χαρακτηρίζοντας το έργο αυτό άξιο θαυμασμού. Εξήρε, ακόμη, την προσπάθεια για τους δέκα τόμους επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα γιγαντιαίο έργο. «Οι τόμοι αυτοί θα μείνουν και θα διαλαλούν τον κόπο σας και τα γεγονότα, αλλά θα αποτελούν και το «δεξί χέρι» των ερευνητών», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Με αφορμή τα νέα Συνέδρια που ετοιμάζονται ευχήθηκε η επιτροπή να συνεχίσει το σημαντικό της έργο και κάλεσε τα μέλη να εργαστούν με τον ίδιο τρόπο.

Παρόντες, επίσης, στην εκδήλωση ήταν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Τα μέλη της ΕΣΕ και της Επιστημονικής Επιτροπής είναι:

Οι Μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, οι κύριοι Εμμανουήλ Βαρβούνης, Δημήτριος Μόσχος, Κωνσταντίνος Χολέβας και οι κυρίες Ευδοξία Αυγουστίνου και Αγγελική Μαστρομιχαλάκη. Αναπληρωματικά μέλη είναι η κυρία Αικατερίνη Γαλάνη και οι κύριοι Παναγιώτης Χαρατζόπουλος και Δημήτριος Μπαλτάς, ενώ Γραμματέας της επιτροπής είναι ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος.

Για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ήταν σημαντική και η συμβολή της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, τα μέλη της οποίας θα βραβευθούν σε μελλοντική τελετή.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ