Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:14

Επετράπη τελικά από τις τουρκικές Αρχές η τέλεση λειτουργίας στη Σουμελά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δόθηκε τελικά η άδεια από τις τουρκικές αρχές για την τέλεση θείας Λειτουργίας τον Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική μονή της Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου η Νομαρχία Τραπεζούντας, μετά και από την σχετική ανακοίνωση του ίδιου του Τούρκου Προέδρου κατά τα εγκαίνια μετά από τις εργασίες αναστήλωσης που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία στη Σουμελά, επέτρεψε την τέλεση θ. Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου.

Στη θ. Λειτουργία θα λάβουν μέρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως Στέφανος, Σηλυβρίας Μάξιμος και Ζάμπιας Ιωάννης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις εργασίες αναστήλωσης που πραγματοποιήθηκαν στην Παναγία Σουμελά.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά εχθές οι τουρκικές αρχές – σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου – δεν είχαν δώσει άδεια για την τέλεση της λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ