Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 4:40

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς εξετάζει η κυβέρνηση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της Covid-19 δήλωσε πως είναι ανοιχτό για όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Εάν χρειαστεί, η υποχρεωτικότητα είναι κάτι που θα εξεταστεί παντού”, τόνισε, ερωτώμενος για την Εκκλησία στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κ. Οικονόμου, παρότι επεσήμανε ότι στον χώρο της Εκκλησίας “τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι “η Εκκκλησία με πολύ υπεύθυνο τρόπο έχει σταθεί απέναντι στις προκλήσεις και στα ερωτηματικά που έβαλε η πανδημία σε όλους μας” και διευκρίνισε ότι “ένα πράγμα είναι να είναι εμβολιασμένοι οι ιερείς και όλα τα στελέχη της Εκκλησίας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι, κάτι στο οποίο έχει παίξει καταλυτικό ρόλο και ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος. Ένα δεύτερο πράγμα είναι ο λόγος της Εκκλησίας και η συνδρομή της για έναν ορθολογισμό προς την αντιμετώπιση αυτής της ιστορίας, που είναι εξαιρετικά πολύτιμο και νομίζω ότι (σημ.: η Εκκλησία) έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στη συνεδρίαση του Ιουλίου παρουσία του τότε υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, είχε αποφύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων τονίζοντας στο ανακοινωθέν της ότι ο εμβολιασμός πρέπει να αποτελεί ελεύθερη επιλογή του κάθε ανθρώπου.

Το σχετικό απόσπασμα στο 07:10″

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ