Επεισοδιακά ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τον ιερέα στο Ρέθυμνο – Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

Φωτογραφία: EUROKINISSI | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επεισοδιακά φέρεται να ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τον ιερέα στο Ρέθυμνο που σε αγιασμό νηπιαγωγείου της πόλης καλούσε τους γονείς να μη φορούν μάσκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο ιερέας προσήλθε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου μετά από τριήμερη αναβολή που έλαβε προχθές. Ο ιερέας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στο χώρο του δικαστηρίου επικαλούμενος αναπνευστικό πρόβλημα κι έτσι η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε πως θα κατηγορηθεί για απείθεια αλλά και θα του επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ.

Δε νομίζω ότι έκανα κάτι τόσο τραγικό

“Δεν περίμενα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, τόσο μεγάλο πράγμα” δήλωσε ο ιερέας προσερχόμενος την Τετάρτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου από όπου ζήτησε και πήρε τριήμερη αναβολή με την υπόθεση να εκδικάζεται αυτή την ώρα.

“Εγώ δέχομαι επίθεση. Εγώ είπα την αλήθεια. Δε νομίζω ότι έκανα κάτι τόσο τραγικό, ούτε κήρυγμα μίσους, ούτε ρατσιστικό, ούτε τίποτα” υποστήριξε στην κάμερα του σταθμού ΚΡΗΤΗ TV ο ιερέας που δήλωσε πως “με τη βοήθεια του Θεού θα αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Σημειώνεται βέβαια πως στο βίντεο στο οποίο ο ιερέας προσέρχεται στο κτίριο την περασμένη Τετάρτη φαίνεται να κρατά τη μάσκα στο χέρι.

Ετικέτες: