Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:04

Επαναφέρουν σταδιακά τη συζήτηση περί επικινδυνότητας της Θ. Κοινωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επανέρχεται σταδιακά τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση γύρω από τη θεία Κοινωνία και το αν μπορεί μέσω αυτής να μεταδοθεί ο κορονοϊός.

Μετά και από τα πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν με την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία συμπεριέλαβε και τους ναούς στους χώρους όπου επιβάλλεται η χρήση μάσκας, φαίνεται πως ανακινείται σιγά σιγά και το ζήτημα της θείας Κοινωνίας.

Χαρακτηριστικά, “πρόβλημα” θεωρεί πως αποτελεί η θεία Κοινωνία ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας για την πανδημία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

“Η θεία Κοινωνία, που ξέρουμε ότι μεταδίδεται ο ιός με το σάλιο, είναι ένα πρόβλημα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης ο οποίος υποστήριξε πως το θέμα δεν τίθεται προς συζήτηση επειδή “υπάρχει μία ένταση” γύρω από αυτό, επιμένει όμως πως “αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί”.

Ο καθηγητής θεωρεί πως θα υπάρξει μια έξαρση κρουσμάτων λίγο μετά από τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου η οποία θα οφείλεται στην “έντονη θρησκευτική δραστηριότητα” αυτών των ημερών.

Ο κ. Δερμιτζάκης υποστηρίζει πως η Εκκλησία θα έπρεπε να λειτουργήσει κατ’ αντιστοιχία με επιχειρήσεις όπως η εστίαση, όπου έχουν επιβληθεί συγκεκριμένα μέτρα αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων, τις αποστάσεις ή το αν θα πρέπει να κάθονται ή όχι.

“Από τους επιχειρηματίες ζητάμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα και τους βάζουμε πρόστιμα. Θα έπρεπε το ίδιο να ζητήσουμε από οποιεσδήποτε άλλες δομές, όπως οι Εκκλησίες να οργανώσουν τις δραστηριότητές τους με τέτοιο τρόπο ώστε να πάρουν και την ευθύνη να μην υπάρχει ούτε συνωστισμός, ούτε δραστηριότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε μετάδοση του ιού” είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος εμμέσως και πάλι στη θεία Κοινωνία.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 3:15″

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ