Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:53

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Παναγίας στην Αρχόντισσα της Ρούμελης, τη Λιβαδειά, της οποίας ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Το εσπέρας της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, του Επισκόπων Ανδίδων κ. Χριστοφόρου και του Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο κ. Γεώργιος καλωσόρισε του Αγίους Αρχιερείς, ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την τιμή να συνεορτάσει μαζί μας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

Κατόπιν ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στην Είσοδο της Παναγίας εις τα Άγια των Αγίων του Ναού των Ιεροσολύμων. Τόνισε ότι η εορτή σηματοδοτεί εκτός από την είσοδο της Παρθένου στο Ναό και την είσοδο του Θεού στην ανθρωπότητα. Η εορτή των Εισοδίων της Παναγίας στον Ναό συνδέεται απόλυτα με την εορτή της Γέννησης του Χριστού.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών για την πρόσκληση να γίνει μέτοχος της λαμπράς πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού, ενώ εξέφρασε τον σεβασμό του στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε Χρόνια πολλά και η ευλογία και η αγάπη της Παναγίας να σκεπάζει όλους.

Το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, του Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου και του Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στο λόγο του Θεού. Ανέφερε ότι η Παναγία στο Ναό ετοιμάστηκε δια της ακροάσεως του λόγου του Θεού. Ο λόγος του Θεού δεν είναι φιλοσοφία, ιστορία, ανθρώπινη επιστήμη είναι αποκεκαλυμμένη αλήθεια της Αγίας Τριάδος. Το Ευαγγέλιο δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα αλλά είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος. Καμία συνταγή δεν υπάρχει να φέρει στον άνθρωπο ευτυχία μόνο ο λόγος του Θεού, το Ευαγγέλιο, το οποίο δεν φτάνει μόνο να το ακούμε αλλά πρέπει να το κάνουμε πράξη.

Ο κ. Γεώργιος πριν την λιτανεία εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Αγίους Αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή της Τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς και όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους κάθε θεϊκή ευλογία και χαρά, Χρόνια πολλά, ευλογημένα και ευφρόσυνα.

Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της Λιβαδειάς, με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και με την συμμετοχή των αρχόντων και πλήθους κόσμου.

Στις ακολουθίες έψαλε η βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Λεβαδείας κ. Ηλία Στάθη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ