Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 7:23

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ι. Ν. της Τερψιθέας Γλυφάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης. Δύο ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως εορτάζουν αυτή την μεγάλη Θεομητορική Εορτή: α) ο Ιερός Ναός Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας και β) ο Ιερός Ναός Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, όπου πλήθος κληρικών και λαϊκών συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις των ως άνω Ιερών Ναών.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ανήμερα της Εορτής το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Τερψιθέας, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο, αναλύοντας το θεολογικό νόημα και τη σπουδαιότητα της Εορτής των Εισοδίων της Παναγίας μας.

Το πρόσωπο της Παναγίας μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Αλέξιος, «…στην Ορθοδοξία τιμάται δεν λατρεύεται, έφερε και αυτή ως άνθρωπος το προπατορικό αμάρτημα, όμως η αφιέρωσή της στον Ναό, το γεγονός που εορτάζουμε σήμερα και εν συνεχεία η συγκατάθεσή της κατά την εορτή του Ευαγγελισμού την κατέστησαν αυτό που ομολογούμε στο Κοντάκιο : «Ό καθαρότατος Ναός του Σωτήρος, η πολυτίμητος πάστας και Παρθένος…».

Κλείνοντας ο ομιλητής, ευχήθηκε από καρδιάς εμείς να μιμούμαστε την Παναγία μας, να αγωνιζόμαστε να γίνουμε έμψυχος Ναός Του Θεού, ώστε να εορτάσουμε ευλογημένα Χριστούγεννα καθημερινά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ