Δε, 15/07/24 | 20:56

Η εορτή της Υπαπαντής στο κέντρο της Αθήνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα και αθρόα συμμετοχή των πιστών πανηγυρίστηκε σήμερα η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, προεξάρχοντος του Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Στην ομιλία του ο κ. Φιλόθεος μίλησε για τη σημασία της Υπαπαντής λέγοντας ότι “Τα πρόσωπα που μετείχαν σε εκείνη τη συνάντηση εκφράζουν όλους εμάς, που περιμένουμε να συναντήσουμε το Μεσσία ή αν Τον συναντήσαμε, αλλά δε το αντιληφθήκαμε”.

Πρόσθεσε δε “Εάν ο άνθρωπος δε δεχτεί τη φώτιση του Θεού και δεν λαμπρύνει η ψυχή του, δε μπορεί να γνωρίσει και να πιστέψει τον αληθινό Θεό, το Μεσσία”.

“Πόσοι λαοί άραγε ως τις μέρες μας ζούνε μέσα στην άγνοια και την πλάνη, καθώς δε γνώρισαν το Θεό της αληθείας, παρά μόνο έναν Θεό δημιούργημα της ανθρώπινης ιδιοτέλειας;”, διερωτήθηκε.

Κλείνοντας, έθεσε το δίλημμα “θα προσκυνήσουμε το Χριστό και θα λυτρωθούμε, επικαλούμενοι το όνομα Αυτού ή θα σταθούμε ως πολέμιοι σε μία αιώνια κόλαση;”

Εν συνεχεία, χειροθέτησε σε αναγνώστες τον ιεροψαλτη κ. Χαραλάμπη Συμεωνίδη και τέσσερις ακόμα άτομα που διακονούν το αναλόγιο.

Επιπλέον ο ιερομόναχος π. Παντελεήμων Πούλος, τέως ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσέφερε στους εφημερίους του ναού, προς φύλαξη, Ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων Πατέρων της Ιεράς μονής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, της Ιεράς μονής του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και της Ιεράς μονής Χοζεβά.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής στους γύρω από το ναό δρόμους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ