Τε, 12/06/24 | 18:18

Η εορτή του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και με την πρέπουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την 5η Δεκεμβρίου η μνήμη του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Μ. Πόλη της Αλεξανδρείας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και Ταμιάθεως κ. Γερμανού

Με λόγους αγάπης απευθύνθηκε ο Μακαριώτατος προς τους πιστούς, στους οποίους ευχήθηκε, ο Όσιος Σάββας να είναι παρηγορία, ευλογία και πνευματική θαλπωρή στις ζωές όλων των πιστών και των οικογενειών τους.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε την εις Αρχιμανδρίτην χειροθεσία του εξ Αιγύπτου καταγομένου π. Βασιλείου Μπιούκ, κληρικού του παλαιφάτου Πατριαρχείου, προς τον οποίου απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, ενώ επήνεσε τις λαμπρές σπουδές και εξήρε την υπακοή και την σεμνότητα που τον διακρίνουν, στοιχεία τα οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποτελούν εχέγγυα προς μία πορεία ευλογημένη μέσα στην Εκκλησία με φόβο Θεού και  αγάπη στον συνάνθρωπο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ