Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 17:24

Η εορτή του Οσίου Πορφυρίου στον άγιο Δημήτριο Μπραχαμίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Για την προσκύνηση των τιμίων λειψάνων μίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι λέγοντας πως «Δεν αρκεί απλώς να προσκυνούμε και να αγγίζουμε τα λείψανα των Αγίων, για να πάρουμε την χάρη της παρουσίας τους, γιατί τότε παρασυρόμαστε σε έναν θρησκευτικό τύπο».

Ο κ. Ιγνάτιος που προεξήρχε της σημερινής Θείας Ευχαριστίας, επί τη εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου είπε επίσης ότι «Ούτε τα άγια λείψανα, ούτε το αίμα, ούτε κάθε τι που άνηκε στον Άγιο, λειτουργεί μαγικά. Το θαύμα και η προσέγγιση, έχει να κάνει με την ψυχή μας, με την καρδιά μας και με την πίστη μας», υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος, μιλώντας για τον σύγχρονο Άγιο της εκκλησίας, ενώ πρόσθεσε πως «Δεν κάνει μάγια ο Άγιος. Πίστη θέλει. Πίστη, που αντλούμε την δύναμη από αυτό που αγιάστηκε το αίμα του, το σώμα του, ο τόπος του. Αυτή η αγιοσύνη, είναι του Χριστού, που καλούμαστε και εμείς να γίνουμε μιμητές των Αγίων, για να την γευτούμε και να την έχουμε στη ζωή μας».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση και η εναπόθεση του κοχλιαρίου με το αίμα του Αγίου Πορφυρίου στο παρεκκλήσιο του ναού, όπου θα παραμείνει μόνιμα προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, το όποιο αποτελεί και το μοναδικό διασωθέν κειμήλιο του Αγίου από τον γιατρό που τον εξέταζε, αφού μέχρι και σήμερα, δεν είναι γνωστό που βρίσκονται θαμμένα τα λείψανά του, μετά από δική του επιθυμία.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια που του δόθηκε να ιερουργήσει εντός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και τον προϊστάμενο του ναού π. Ματθαίο Χάλαρη για την ευγενική του πρόσκληση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ