Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:59

Εορτή λήξης της σχολής Νοηματικής Γλώσσας της Ι.Μ. Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των Σεμιναρίων της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας της μητρόπολης Χαλκίδος για το σχολικό έτος 2020-2021. Τα φετινά Σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιασκέψεων, είχαν τίτλο: «Γνωριμία με τον κόσμο των κωφών».

“Η νοηματική γλώσσα δεν είναι η γλώσσα των κωφών αλλά μια άλλη γλώσσα και δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους”, τόνισε ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής και διδάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας, αρχιμανδρότης Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυκας της μητρόπολης Χαλκίδος και Γραμματέαςς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην σύντομη εισαγωγή του.

Στη γιορτή λήξης συμμετείχαν επίσης και οι κωφοί διδάσκαλοι Νοηματικής Γλώσσας κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριος Μπουλέρος – Διδάκτωρ Θεολογίας και Αναγνώστης της μητρόπολης Χαλκίδος.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος, Χρυσόστομος, από την πλευρά του εξέφρασε την χαρά του για την συνεχή ανταπόκριση, όλο και περισσότερων ανθρώπων στη Σχολή, αφού η διδασκαλία νοηματικής γλώσσας αποτελεί άλλη μία έκφραση μέριμνας της τοπικής Εκκλησίας για τον πλησίον και η φετινή χρονιά, αν και σημαδεμένη από τον περιορισμό μας προς την συνήθη καθημερινότητα, προσέφερε πρόσφορους τρόπους συνέχειας και ανοίγματος της προσφοράς της Σχολής προς όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο των κωφών μέσα από τη νοηματική διάλεκτό τους.

Μαθητές και μαθήτριες της Σχολής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον μητροπολίτη Χρυσόστομο για την ύπαρξη και προσφορά της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας, αλλά έδωσαν και θερμά συγχαρητήρια στον π. Ιωάννη για την διδακτική διακονία του.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πνευματικό του υιό π. Ιωάννη και τους άλλους διδασκάλους, οι οποίοι εθελοντικά προσφέρουν τις γνώσεις τους σε όλους τους μαθητές της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας και ευχήθηκε η νέα Σχολική χρονιά να πραγματοποιηθεί διά ζώσης, ώστε πέρα από την ικανοποίηση της επικοινωνίας να ξαναέχουμε όλοι και την χαρά της αυτοπρόσωπης φυσικής παρουσίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ