Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:42

Η εορτή του ιερού ναού Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρών, πανηγυρίζει την μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα 7.00 το εσπέρας. Μέγας Αρχιερατικός – Συνοδικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, Αντιπροέδρου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Θα ομιλήσει ο αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Πάπαρης, Β’ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

Η ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ECTV.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ώρα 6.30 πρωινή. Όρθρος – Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συνιερουργούντων αρχιερέων, μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απευθείας από την EΡΤ2 και το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5

Ώρα 7.00 το εσπέρας. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Αποστόλων.

7.45 μ.μ: Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της εφεστίου Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου δια των οδών πέριξ του Ιερού Ναού: Χίου – Νεοφύτου Μεταξά – Ψαρών – Κων. Παλαιολόγου – Χίου.

Της Ιεράς Λιτανείας θα ακολουθήσει (με ελεύθερη είσοδο) στο προαύλιο του ιερού Ναού η Παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση «Στου Βοσπόρου τ’ Αγιονέρια» αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης από τη Γενοκτονία του Πόντου, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας της περιοχής του Αγίου Παύλου «Λιόχορη» και της Λαογραφικής εταιρίας «Ολκάς».

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ:
Α) Με λεωφορεία 732, Α11, Β11, Β12, Γ12, στάση «πλατεία Βάθη» και πεζή δια της οδού Κρήτης.
Β) Με λεωφορεία Α15 και Β15 στάση «Άγιος Παύλος», πεζή δια της οδού Κρήτης.
Γ) Με μετρό, από στάση «Σταθμός Λαρίσης» δια των οδών Νεοφύτου Μεταξά και Χίου ή από στάση Μεταξουργείο, από έξοδο Δεληγιάννη, δια της οδού Χίου.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα καλυφθούν από το Orthodoxia.info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ