Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 13:15

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα και με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας και στους ηρωικούς Aγωνιστές του 1821.

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών.

Το παρών έδωσαν τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Μικρασιατικών Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη νέα εποχή που σηματοδοτεί για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, με τον οποίο ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο ελπίδας και λύτρωσης και σαρκώνεται με την συγκατάθεση και την υπακοή της Παρθένου Μαρίας, η οποία αποδεικνύει εμπράκτως το μεγαλείο της δυνάμεώς Της, αλλά και την καθαρή, τέλεια και πλήρη αφοσίωση Της στο Θεό και στο θέλημά Του.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνεχεία τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον κοινό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, κάνοντας λόγο για την διαχρονική σχέση μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, καθώς και για την τεράστια ευθύνη που έχουμε ως λαός απέναντι στην πλούσια ιστορία και στους ήρωες προγόνους μας, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη για εθνική ενότητα, εμπιστοσύνη, συμφιλίωση και αλληλεγγύη, για ένα πιο ασφαλές και ειρηνικό μέλλον.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, όπου προεξήρχε της Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία των τοπικών αρχών, μαθητών των σχολείων της περιοχής αλλά και πλήθους πιστών.

Το απόγευμα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους μεγάλους και αλησμόνητους ήρωες Αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα: «Αυτή είναι η Πατρίδα μας, η Ιστορία μας…» και πραγματοποιήθηκε στον Ιερό ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η βυζαντινή παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, που στην έναρξη της εκδήλωσης απέδωσε τροπάρια της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η νεανική χορωδία του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας, η οποία συμμετείχε με επίκαιρα επετειακά τραγούδια, ενώ η ενοριακή χορωδία και η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής έδωσαν τόσο με τα επίκαιρα άσματα, όσο και με το ευφυές, διδακτικό, αλλά και κωμικό θεατρικό έργο τον τόνο και το μήνυμα της ημέρας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επαίνεσε με θερμά λόγια τα παιδιά των ενοριακών συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως τόσο για την εξαιρετική παρουσία τους, όσο και για τα έντονα συναισθήματα, τα οποία χάρισαν και πλημμύρισαν τις καρδιές όλων, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη επίσης τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος των ενοριών, αλλά και τους συντελεστές που συμμετείχαν στην εορτή, αναφερόμενος στην άρρηκτη και διαχρονική σχέση μεταξύ Ορθοδοξίας και Ελληνισμού καθώς και στους δύο πυλώνες που συνθέτουν και χαρακτηρίζουν την εθνική μας ταυτότητα, την πίστη και την παράδοση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, γονείς και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ