Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:31

Η εορτή του Αγίου Σάββα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του Ηγιασμένου του κατά τον ιερό υμνωδό ποδηγέτη των μοναστών στη βασίλισσα της Μεσογείου Αλεξάνδρεια.

Του μεγάλου πατριαρχικού και πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο πατριαρχικός επίτροπος Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο κλήρος της Αλεξάνδρειας.

Την κυριώνυμο ημέρα, κ. Θεόδωρος χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε την πατριαρχική θεία λειτουργία στο καθολικό της πατριαρχικής μονής συλλειτουργούντων του μητροπολίτου Λεοντοπόλεως, κ. Γαβρηίλ, Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου και Ταμιάθεως κ. Γερμανού. Το ιερό βήμα πλαισίωσαν ο Σχολάρχης της Ιεράς Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Αθανασίου Αρχιμανδρίτης κ. Ισαάκ Τσαπόγλου και κληρικοί του πατριαρχείου.

Με λόγια πατρικής αγάπης απευθύνθηκε ο Πατριάρχης προς τους πιστούς, στους οποίους ευχήθηκε ο Άγιος Σάββας που εορτάζει σήμερα αλλά και ο Άγιος Νικόλαος που θα εορτάσει αύριο να είναι παρηγοριά, ευλογία και θαλπωρή στις ζωές όλων των πιστών και των οικογενειών τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ