Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:01

Η εορτή του Αγίου Λουκά του ιατρού στον μοναδικό ναό σε όλη την Αττική

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός επίσκοπος Συμφερουπόλεως στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελου Κόκλα, ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Ιλίου, παρουσία χιλιάδων πιστών στο προαύλιο του Ναού.

Ο π. Αγαθάγγελος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις αρετές του Αγίου Λουκά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο Άγιος Λουκάς χαριτώθηκε με τις τρεις σπουδαίες αρετές, την πίστη, την αγάπη και την ελπίδα. Είχε ακράδαντη την πίστη του, την ομολογούσε παρ’ όλους τους διωγμούς και βραβεύτηκε από τον Θεό για την υπομονή και το ήθος του.”

Το βράδυ της Τετάρτης τελέστηκε αγρυπνία όπου προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου, εφημέριος του Ιερού Ναού, συνοδεία του π. Φανουρίου Μπριλή και δεκάδων πιστών.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε και κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης, εφημέριος του Αγίου Βλάσίου Αχαρνών, συνοδευόμενος από ιερείς όμορων ναών.

Ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά και επισήμανε ότι “Ο Άγιος Λουκάς θυσίασε κάθε προσωπική του δυνατότητα και την επιστήμη του για να ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων. Για να παρηγορεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος όσους προσέτρεχαν είτε στην ιατρική του ιδιότητα είτε στο ιερατικό του ωμοφόριο. Γινόταν όμως και καυστικός όπου έπρεπε, χωρίς να υποχωρεί σε πειρασμούς και μαρτύρια. Να ευχόμαστε όλοι οι ιερείς όλων των βαθμών να έχουν το παράδειγμα του Αγίου Λουκά”.

Στις ακολουθίες παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου.

Η θεία λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ