Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:13

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου εκ Κεφαλληνίας στην Πολιτεία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Πολιτεία και στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελευθερώτριας εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, η μνήμη του Πολιούχου Κεφαλληνίας  Αγίου Γερασίμου. Η Ένωσις Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστείων, της οποίας τα μέλη παρέστησαν με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Διονύσιο Κεκάτο, ανέλαβαν για ακόμα μία χρονιά τη διοργάνωση της σημερινής εορτής. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Κεφαλλονίτης Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του προσκυνήματος, π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης.

Στην ομιλία του ο π. Νικόλαος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Γερασίμου, ενώ ανέφερε ότι, απώτερος σκοπός κάθε ανθρώπου οφείλει να είναι η αγιότητα. Ο βίος του Αγίου Γερασίμου και των άλλων Αγίων αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα για εμάς και η ευκαιρία που μας δίνεται για τη βασιλεία του Θεού, είναι τώρα.

Το παρών στη σημερινή εορτή έδωσαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, ο βουλευτής της Β’ Αθηνών κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο πρώην Υπουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, καθηγητές πανεπιστημίου, δικαστικοί, επιχειρηματίες, Κεφαλλονίτες από διάφορα μέρη της Αττικής αλλά και πλήθος απλού κόσμου που παρέστη για να προσκυνήσει και να εορτάσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ