Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 1:21

Η εορτή του Αγίου Ανδρέα στη Μητρόπολη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Η πόλη του Περιστερίου εόρτασε σήμερα τον Πρωτόκλητο μαθητή Άγιο Ανδρέα, στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στην περιοχή Τσαλαβούτα.

Την πανηγυρική Θεία λειτουργία τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου, αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος.

Ο π. Γεράσιμος στην ομιλία του προς τους πιστούς έκανε αναφορά στον βίο του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, τονίζοντας το θάρρος, την αγωνιστικότητα, την πίστη και την προθυμία του στην ανεύρεση του Μεσσία. “Αποτελεί ένα πρώτο πνευματικό σκαλί η σημερινή εορτή, για το οποίο προετοιμάζεται η ανθρωπότητα εν μέσω των ήχων του πολέμου και της αλλοίωσης των πάντων. Μέσα σε έναν κόσμο που θέλει να ζήσει χωρίς το Χριστό και με καθεστώτα που θέλουν να επιβάλλουν την άποψη τους”.

Συμπλήρωσε πως “ο Άγιος Ανδρέας μας καλεί να μείνουμε σταθεροί στην Αγία μας Εκκλησία και τα ήθη, όχι ως έθιμα, αλλά ως απόρροια της πίστεως μας. Να αναφωνήσουμε και εμείς πως “ευρήκαμε το Μεσσία”, για τον εαυτό μας και όχι για να το ακούσουν οι άλλοι. Να γίνει πράξη και βίωμα της χριστιανικής μας ζωής”.

Κλείνοντας, επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ναού π. Σπυρίδωνα Καζάνη, εξήρε το έργο του για τις εργασίες αποπεράτωσης του Ναού, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ