Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:02

Εορτασμός της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης στον Άγιο Κωνσταντίνο Πειραιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τελέστηκε απόψε, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Αιγίνης, στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτη Πειραιώς,  κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από ιερείς διαφόρων ενοριών του Πειραιά.

Στην ομιλία του, ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε, με αφορμή τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, στο ότι οι άνθρωποι “κρίνουν κατ’όψιν” και όχι ουσιαστικά. “Ο Χριστός δεν ήταν κάποιος, αλλά ο Ένας. Ήταν Εκείνος. Κάλεσε τους πιστούς να μη φοβηθούν κανέναν ανθρώπινο λογισμό, καμία ανθρώπινη κρίση από καμία ανθρώπινη κατασκευή, εάν η συνείδησή τους είναι καθαρή, εάν πορεύονται με βάση τις εντολές του Κυρίου, σεβόμενοι των εαυτό τους.” Κλείνοντας ευχήθηκε “Να πορευόμαστε στη ζωή μας με καθαρότητα και αλήθεια, μιμούμενοι τον Άγιο Νεκτάριο, γιατί η αλήθεια της ζωής Του ήταν εκείνη που του χάρισε την τόση αγάπη και δόξα, όχι από τους ανθρώπους, αλλά από τον Θεό”.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον περικαλλή Ναό για να προσκυνήσει τεμάχιο Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης που φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Ναού. Λίγο πριν την απόλυση, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, στους γύρω από τον Ναό δρόμους.

Ο προϊστάμενός του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παναγιώτου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μετά το πέρας της Λιτάνευσης το Δήμαρχο Πειραιά, που επιμελήθηκε την καθαριότητα στους δρόμους όπου λιτάνευσε η εικόνα του Αγίου, αλλά και τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ