Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 15:15

Εορτασμοί για τους Αγίους Παρασκευή και Παντελεήμονα στην ενορία Πολιτικών της μητρόπολης Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκαν στην Ενορία των Πολιτικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η Προστάτης και Πολιούχος αυτής Αγία Παρασκευή αλλά και ο Αγιος Παντελεήμων.

Κατά την εορτή της Αγίας Παρασκευής, το Σάββατο 25 Ιουλίου το απόγευμα, κατά τον Εσπερινό προέστη της Συνάξεως ο παν. Αρχιμ. π. Στέφανος Καραμούζης, Εφημέριος Ν. Αρτάκης ο οποίος εκήρυξε και τον Θείον Λόγον, ενώ μετά το πέρας του Εσπερινού ετέθη επικεφαλής της Ιεράς Λιτανείας συνοδευόμενος από τον παλαιό Καθηγητή της Ριζαρείου Σχολής παν. Αρχιμ. π. Σάββα Δαμασκηνό και τον Εφημέριο του Ναού Πρωτ. π. Αργύριο Στουραίτη.

Την Κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαίδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Εμμανουήλ, μετά του π. Σάββα Δαμασκηνού, του Εφημερίου π. Αργυρίου Στουραίτη αλλά και του Ιεροδιακόνου της Ι. Μονής Μακρυμάλλη Ψαχνών, π. Τιμοθέου Βιντσιάνη.

Κατά την εξαίρετη ομιλία του ο Άγιος Πτολεμαΐδος αναφέρθηκε στο μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής, ενώ ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος του έδωσε την άδεια και την ευλογία να παραστεί στον εορτασμό της πολιούχου της Ενορίας αυτής.

Για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, η Ενορία των Πολιτικών εόρτασε το Παρεκκλήσιο το οποίο είναι κτισμένο στη ρεματιά, βορείως των Πολιτικων, σε ειδυλλιακή τοποθεσία και κοντά στις πηγές των νερών.

Κατά την παραμονή το απόγευμα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό και τους γύρω χώρους και παρακολούθησε τον Εσπερινό, μετά το τέλος του οποίου ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πολιτικών είχε οργανώσει παραδοσιακή εκδήλωση με Κρητική μουσική και τραγούδια.

Την Δευτερα 27 Ιουλίου το πρωί παρέστη και λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας, παν. Αρχιμ. π. Φιλόθεος Θεοχάρης, συλλειτουργούντων του π. Σάββα Δαμασκηνού και του π. Αργυρίου Στουραΐτη, στο τέλος δε της Λειτουργίας προσεφέρθη προς τους πολυαρίθμους πιστούς φαγητό- πανηγύρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ