Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 18:43

Εόρτασαν τον Άγιο της Συγγνώμης στις Αχαρνές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Λαρισσαίος/ Orthodoxia.info

Με κάθε ιεροπρεπεια τιμήθηκε η ανάμνηση της μετακομιδής του λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, στον Ιερό Ναό του Αγίου στις Αχαρνές. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας πλαισιομένος από κληρικούς τόσο της Μητροπολεως Ιλίου όσο και άλλων μητροπολεων. Στο λόγο του ο κ. Αθηναγορας τόνισε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγίου, πως μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τον καθένα μας για να βρούμε ευλογημενες διεξοδους στην κοινωνία μας με τους άλλους.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτανευση της εικόνας του Ακοιμητου Πρέσβη όπως είναι γνωστή στην ενορία από την κατάληξη του απολυτικιου του Αγίου. Την πομπη αποτελούσαν η Φιλαρμονικη του Δήμου Αχαρνών, τμήμα του ενοριακου Συλλόγου της Παραδοσιακής Αναβίωσης Αχαρνών με παραδοσιακές επτανησιακές στολές, οι λαμπαδηφοροι, η εικόνα του Αγίου πλαισιομένη από τους ιερείς και στην κορυφή των οικείο Ιεραρχη. Ακολούθησαν εκπρόσωποι του Δήμου Αχαρνών και πλήθος κόσμου από κάθε σημείο της Αττικής που ευλαβειτε τον Άγιο της Συγγνώμης.

Κατά την επιστροφή στον αυλειο χώρο του ναού τελεσθηκε η λιτή της αρτοκλασιας. Ακολούθως ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβυτερος Αναστάσιος Σαργέντης ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικου Συμβουλίου και των μελών της Φιλοπτωχου Δράσεως τον μητροπολίτη Ιλίου κ.Αθηναγορα για την παρουσία του και την επί οκταετία πατρικη του αγάπη για την ενορία, τους ιερείς, τους τοπικούς άρχοντες, την Αστυνομία για την ασφαλή λιτανεια, το Σύλλογο Παραδοσιακη Αναβιωση Αχαρνών καθώς και την Φιλαρμονικη η οποία στο τέλος παιανισε τον Εθνικό Ύμνο που εψαλλαν όλοι οι παρευρισκομενοι. Στο τέλος προσκυνώντας την εικόνα του Αγίου οι πιστοί λάμβαναν την αρτοκλασία τους μαζί με κεράσματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ