Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 | 4:56

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Πάφου Τυχικός (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου.

Παρόντες ήταν και αρκετά μέλη της Ιεράς Συνόδου, οι αρχές της πόλης και της επαρχίας Πάφου, φορείς, κληρικοί και εκατοντάδες πιστοί. Η ενθρόνιση ξεκίνησε με κωδωνοκρουσίες και υπό την ιαχή «άξιος». Ο Μητροπολίτης Τυχικός είναι ο 70ος Μητροπολίτης Πάφου. 

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της ενθρόνισής του ο νέος μητροπολίτης Πάφου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα καταβάλει όλες του τις δυνάμεις για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης και της αγάπης του κόσμου.  Ο Πάφου Τυχικός στάθηκε ιδιαίτερα στα αυξημένα του καθήκοντα και τη σχέση που πρέπει να έχει ο μητροπολίτης με τον κόσμο και την κοινωνία.

«Υπόσχομαι ότι σήμερα αρχίζει μια νέα προσπάθεια για επικοινωνία με όλον τον κόσμο και κυρίως με τους νέους και τους απλούς ανθρώπους, τον κόσμο της βιοπάλης και της καθημερινής προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή», είπε. Η Μητρόπολη θα είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας, διαβεβαίωσε ο νέος μητροπολίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ύψιστο για την ευλογία του να αξιωθεί ταπεινά να διαδραματίσει ένα τόσο σημαντικό ρόλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος συνεχάρη τον νέο μητροπολίτη Πάφου για την ανάληψη των καθηκόντων του εκφράζοντας την ευχή να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που άφησαν ως παρακαταθήκη οι προκάτοχοί του. Μετά το πέρας της τελετής ενθρόνισης ο νέος μητροπολίτης δέχθηκε συγχαρητήρια στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως Πάφου. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ