Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 2:20

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Ενθρονίστηκε ο νέος ηγούμενος της μονής Αγίου Ραφαήλ Πυργετού Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Ευαγγέλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής η ενθρόνιση του νέου καθηγουμένου της ιεράς μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης Αρχιμανδρίτου Ραφαήλ Ευαγγέλου.

Μετά το πέρας του κατανυκτικού εσπερινού της Δ´ Κυριακής των Νηστειών, ο μητροπολίτης Λαρίσης σύμφωνα με το τυπικό της εκκλησίας του απένειμε τον Σταυρό, τον Μανδύα και την Ηγουμενική Ράβδο.

Ακολούθως, ο κ Ιερώνυμος προέτρεψε τον νέο ηγούμενο να ασκεί τα υψηλά του καθήκοντα με ζήλο και αυτοθυσιαστική προσφορά αναφερόμενος ωστόσο στο κήρυγμά του στον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος αναγνώσκοντας από τις παραινέσεις του «προς ποιμένα».

Από τη μεριά του ο νέος ηγούμενος αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Λαρίσης για την αγάπη του και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, υποσχέθηκε ότι η διακονία του θα είναι μία διακονία αγάπης, θυσίας και προσφοράς.

Στην ακολουθία παρέστησαν οι καθηγούμενοι των ιερών μονών Παναγίας Προυσιωτίσσης Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης και Αγίας Τριάδος Σπαρμού Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Παπανικολάου, καθώς και πλειάδας κληρικών.

Παραβρέθηκαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, οι Βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και κ. Χρήστος Κέλλας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Τρύφων Τσάτσαρος, καθώς και πλήθος πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ