Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 2:16

Ενθρονίστηκε ο νέος ηγούμενος στη μονή Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της μονής Παλαιοκαστρίτσας, αρχιμανδρίτη Σωσίπατρου Ασπιώτη, τέλεσε σήμερα, ανήμερα της πανήγυρης της μονής, ο επιχώριος μητροπολίτης, Νεκτάριος.

Ο μητροπολίτης ζήτησε από τον νέο ηγούμενο να συνεχίσει το έργο του μακαριστού προηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτη Ευθυμίου Δούη, στην καθοδήγηση της αδελφότητας, αλλά και στην πνευματική στήριξη των πολυπληθών προσκυνητών.

“Ο Θεός στέλνει την χάρη Του και την σφραγίδα Του στους ηγουμένους, καθώς η εκλογή τους αποτελεί άνοδο στο ικρίωμα του Σταυρού. Είναι λαμπρό φαινομενικώς το αξίωμα, μεγίστη όμως η ευθύνη έναντι του Θεού και έναντι των ανθρώπων”, πρόσθεσε ο κ. Νεκτάριος καθώς εξήγησε πως “καλείται ο ηγούμενος να είναι τύπος και υπογραμμός. Η αναστροφή του να είναι εν Πνεύματι και εν τη χάριτι του Χριστού. Στην καρδία του ηγουμένου δεν πρέπει να ζωγραφίζεται κάτι άλλο, παρά ο εσταυρωμένος και αναστάς Κύριος. Η σκέψη του να είναι σκέψη Χριστού. Μόνο τότε θα μπορέσει να καταστεί πνευματικός πατέρας. Να προσελκύσει με τον άλατι ηρτυμένο λόγο τους αδελφούς συμμοναστές. Να ενσκήψει πάνω από τις πληγές τις πνευματικές των αδελφών και της μονής και των πνευματικών τέκνων. Ουδέποτε έχει το δικαίωμα να πει «κουράστηκα». Και θα βρεθούν Σίμωνες Κυρηναίοι να τον βοηθήσουν, πρωτίστως οι συμμοναστές του. Τελικό του έργο είναι η διαφύλαξη της ενότητας. Στον αγώνα αυτό θα έχει συμπαραστάτες τους αγίους του τόπου, τον Άγιο Σπυρίδωνα, την αγία Θεοδώρα την Αυγούστα, οι άγιοι απόστολοι Ιάσων και Σωσίπατρος, ο άγιος Αρσένιος Μητροπολίτης Κερκύρας. Κυρίως όμως η Κυρία Θεοτόκος, η οποία ευλόγησε ώστε να αναλάβει το έργο της ηγουμενίας. Το ίδιο και ο επίσκοπος του τόπου”.

Στην αντιφώνησή του ο νέος καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την στήριξή του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που επέτρεψε μια τέτοια ευλογία για το πρόσωπό του. Μνημόνευσε, επίσης, τον μακαριστό γέροντα Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Δούη, τον ελεήμονα ηγούμενο, που τόσα δίδαξε σε όλη την αδελφότητα και σε εκείνον προσωπικά. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα παλέψει ώστε μαζί με την αδελφότητα θα καταστήσουν το μοναστήρι προπύργιο της ορθόδοξης πνευματικότητας.

Τον νέο καθηγούμενο προσφώνησε εκ μέρους της αδελφότητας ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Δροσόπουλος, ο οποίος χειροθετήθηκε και πνευματικός από τον Μητροπολίτη Κερκύρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ