Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 5:04

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Ενθρονίστηκε η νέα Ηγουμένη της μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την δέουσα μοναστική σεμνότητα τελέστηκε το πρωί της Τρίτης η ενθρόνιση της νέας ηγουμένης της ιεράς μονής Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, Ξένης μοναχής.

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή της αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο οποίο έλαβαν μέρος οι μητροπολίτες Ζιχνών κ. Ιερόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Ζιχνών Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Κορώσης, ο οποίος ερμήνευσε τις ευαγγελικές περικοπές που αναγιγνώσκονται στις θεομητορικές εορτές, προτρέποντας τους πιστούς να μιμηθούν την ζωή της Παναγίας μας.

Ο κ. Διονύσιος απευθυνόμενος ωστόσο στην νέα καθηγουμένη επεσήμανε ότι η ιστορική μονή έχει μια βαρύτητα αφού επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια σπουδαίο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο καλείται να συνεχίσει. Ευχήθηκε δε ο σταυρός που αναλαμβάνει να είναι το «κόσμημά» της, να την χαρακτηρίζει το θυσιαστικό πνεύμα και να παραμείνει η ίδια καθόλη την διάρκεια της ηγουμενίας της.

Η νέα ηγουμένη στο σύντομο αλλά μεστό πνευματικότητας λόγο της, αφού ευχαρίστησε τον Θεό, την Παναγία και όλους τους αγίους προστάτες της μονής, αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της ζωής της, στην μακαριστή γερόντισσά της Ευπραξία και στον αοίδιμο πνευματικό της. Εκζήτησε ταπεινά τις προσευχές της αδελφότητας πρωτίστως όμως του μητροπολίτη Κορίνθου, ο οποίος με πολλή αγάπη περιβάλλει την μονή υποσχόμενη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αλλά και να υπακούει πάντοτε στα προστάγματα του επισκόπου και της εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του κ. Διονυσίου, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέλυσε το παλαιοδιαθηκικό ανάγνωσμα του εσπερινού από το βιβλίο των παροιμιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ