Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 11:08

Ενθρόνιση του νέου ηγουμένου στη μονή Δαδιάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ενθρονίστηκε σήμερα ο νέος ηγούμενος της μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδιάς, Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος (Βασιλάκος), από τον επιχώριο μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Δαμασκηνό.

Ο κ. Δαμασκηνός τόνισε στον νέο ηγούμενο τις μοναχικές αρετές της υπακοής, της εργατικότητας και της σιωπής, καρπός και οι τρεις της βαθειάς πίστεως που πρέπει να διακρίνει τον ορθόδοξο μοναχό. Σημείωσε επίσης ότι ο μοναχός στον σύγχρονο κόσμο πρέπει να έχει προφητική ενόραση και να είναι οδηγός, να έχει ιεραποστολικό ζήλο όπως οι απόστολοι και μαρτυρικό φρόνημα, θυσιάζοντας εαυτόν καθημερινά προκειμένου να ακολουθεί τον εράσμιο της καρδιάς του, τον Χριστό.

“Καταθέτω την επιθυμία της καρδίας μου τούτη την ευλογημένη ώρα να κρατήσω και εγώ ο ταπεινός και ευτελής, πολύ ψηλά το μοναχικό ιδεώδες, να μείνω σε όσα η Αγία μας Εκκλησία και η Ιερά παράδοσή μας, επιθυμούν, προτρέπουν και  μας διδάσκουν  όλους αυτούς τους αιώνες,  να ακολουθήσω τον ερασμιώτατο Νυμφίο της ψυχής μου, Ιησού Χριστό,  τον οποίο ηγάπησα παιδιόθεν και να αναλώσω και εγώ τον εαυτό μου, στη λατρεία του Θεού, στην επίκληση του ονόματος της Υπεραγίας Θεοτόκου, της και προστάτιδος της Ιεράς Μονής μας και στην διακονία τόσο των αδελφών,  όσο και των ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής μας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην αντιφώνησή του ο νέος ηγούμενος.

Ο αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Βασιλάκος εξελέγη ηγούμενος της μονής Δαδιάς στις 16 Νοεμβρίου, διαδεχόμενος τον απελθόντα αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο Λημναίο, ο οποίος πρόσφατα προσελήφθη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ