Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:20

Η ενθρόνιση του μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τηρουμένων των μέτρων υποδέχθηκε η πόλη του Περιστερίου το νέο Μητροπολίτη Γρηγόριο Στην είσοδο του μητροπολιτικού ναού περίμεναν το νέο μητροπολίτη ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ελευθέριος Κουναλάκης με τους κληρικούς τις Μητροπόλεως Περιστερίου, οι αρχές του τόπου με πρώτο τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και ο πιστός λαός.

Παρά τ’ αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο της μητροπόλεως και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «άξιος» τον Μητροπολίτη Γρηγόριο ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τον Τοποτηρητή Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

Ο Δήμαρχος τον καλωσόρισε στην είσοδο του Δημαρχείου με τους δημοτικούς συμβούλους και του εξέφρασε να συμπορευθούν μαζί για το καλό της περιοχής.

«Γίνομαι από αυτήν την στιγμή πολίτης μιας ξεχωριστής και ιδιαίτερης πόλης» τόνισε με την σειρά του ο Μητροπολίτης Περιστερίου ο οποίος ευχαριστώντας για την αγάπη που εισέπραξε.

Στην τελετή Παρευρέθηκαν οι μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος , Πειραιώς Σεραφείμ, Ανέων Μακάριος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Δημητριάδος Ιγνάτιος , Κηφισίας Κύριλλος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Γλυφαδος Αντώνιος, Θηβών Γεώργιος, Κορίνθου Διονύσιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Μαρωνείας Παντελεήμων, Μεσογαίας Νικόλαος, Νέας Κρήνης Ιουστίνος, Φίλιππων Στέφανος, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ, Φθιώτιδος Συμεών.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη από τον Αρχιγραμματέα Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο.

Της Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός εξωτερικών Μηλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αύριο Δευτέρα 15, Νοεμβρίου θα τελεστεί πανηγυρικός συλλειτουργό όπου θα είναι και η πρώτη θεία λειτουργία στην καθέδρα του μητροπολίτου Περιστερίου.

Η τελετή της ενθρόνισης μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση

Φωτογραφίες: Χρήστος Λαρισαίος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ