Κυριακή 2 Απριλίου 2023 | 15:48

Η ενορία της Αγίας Μαρίνας λιτάνευσε τον άγιο “της υπομονής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στην κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος, αναστάσιμος εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας.

Η πομπή της λιτανείας διήλθε μέσα από τα στενά και τις ανηφοριές της ενορίας, ενώ η πιστοί ακολουθούσαν έχοντας δημιουργήσει ένα ανθρώπινο ποτάμι.

Με την επάνοδο της πομπής στο ναό, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, μίλησε στο εκκλησίασμα συνοπτικά για τον Άγιο Νεκτάριο, λέγοντας ότι εν ζωή συκοφαντήθηκε και διώχθηκε και μάλιστα από την διοίκηση της αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Τόνισε πως “κι εμείς πολλές φορές σήμερα με την ασέβεια, την αναισθησία μας και τον εγωισμό μας προσβάλλουμε και διώκουμε ξανά τον Άγιο Νεκτάριο”.

Τέλος ευχαρίστησε την δημοτική αρχή, τον δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη τους δημοτικούς συμβούλους και τους επικεφαλής παρατάξεων που παρευρέθησαν στην λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου καθώς και για τον ευπρεπισμό των οδών απ’ όπου πέρασε η λιτανεία.

Ο Επίσκοπος Αβύδου με την σειρά του αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου και πιο συγκεκριμένα στην ταπείνωση και τη σεμνότητα που είχε ο άγιος , ώστε ποτέ να μην θελήσει να ανταποδώσει τις συκοφαντίες και τις διώξεις τις οποίες υπέστη. Όπως χαρακτηριστικά είπε “Αυτό σημαίνει μεγαλείο ψυχής. Τον μιμούμαστε κι εμείς παίρνοντας ως παράδειγμα την σταθεροτητα στην πίστη η οποία δεν ήταν μια θεωρητική πρόταση αλλά μια εμπειρία ζωής και με αυτή την εμπειρία ξεπέρασε κάθε δυσκολία. Μια τέτοια εμπειρία μας κινει το ενδιαφέρον να αποκτήσουμε και να εμπιστευθούμε την ζωή μας στο Θεό και να παραθέσουμε τον πόνο και τις αγωνίες μας στον Κύριο, όπως ο Άγιος Νεκτάριος παρέθεσε την ζωή του στον Θεό. Κι ενώ οι άνθρωποι τον περιφρόνησαν, Εκείνος τον εδόξασε”.

Επίσης αφού ευχαρίστησε τον προϊστάμενο π. Σεραφείμ Δημητρίου για την πρόσκληση, τον συνεχάρη για τον αγώνα και τις συνεχείς προσπάθειες του ευχόμενος σε αυτόν και τους συνεργάτες του, η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως να συνεχίσει να αποτελεί μια οάση με το πολύπλευρο έργο που προσφέρει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ