Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 12:56

Ενώπιον της Δικαιοσύνης και πάλι ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρέθηκε ξανά ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος με την κατηγορία ότι προεξήρχε λιτανευτικής πομπής στην Ποντγκόριτσα την Κυριακή 21 Ιουνίου, αγνοώντας τις κυβερνητικές ενολές για τηρηση των μέτρων προστασίας.

Ο ιεράρχης της σερβικής Εκκλησίας οδηγήθηκε στο Κέντρο Ασφαλείας της Ποντγκόριτσα τη Δευτέρα, συνοδευόμενος από τους δύο συνηγόρους του.

Η διαδικασία της ανάκρισης διήρκησε έξι ώρες, γεγονός που έκανε τους συνηγόρους να μιλάνε για μια απάραδεκτη διαδικασία να κρατείτε ένας 83χρονος κληρικός τόσες ώρες, ενώ τόνισαν πως όλη αυτή η συμπεριφορά είναι μια τακτική της Κυβέρνησης εναντίον της Εκκλησίας.

Έξω από το Κέντρο Ασφαλείας της Ποντγκόριτσα περίμεναν συγκεντρωμένοι πιστοί και κληρικοί που προσήλθαν για να υποστηρίξουν τον σέρβο μητροπολίτη.

Ο κ. Αμφιλόχιος την Κυριακή προεξηρχε της λιτανευτικής πομπής κάνοντας για λόγο για μια Κυβέρνηση που δεν σέβεται τα ιερά και την παράδοση της Εκκλησίας και που ασκεί βία εναντίον των πιστών.

«Ο κόσμος συγκεντρώθηκε ειρήνικά, πρώτα απ ‘όλα για να δοξάσουν το όνομα του Θεού και να υπερασπιστούν τα ιερά που είχαν λάβει ως παράδοση από τους προγόνους τους, απαιτώντας από αυτήν την κυβέρνηση να παραιτηθεί από το παράνομο μέρος του νόμου για τις Εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες.

Ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος τόνισε ότι εκείνοι που είναι τώρα στην εξουσία “δεν εκλέχτηκαν για να χρησιμοποιουν βία κατά του λαού του Μαυροβουνίου, κατά του νόμου και του Συντάγματος, αλλά για να εφαρμόζουν δικαιοσύνη και να σεβαστούν τους νόμους, όχι την παρανομία.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ