Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 20:07

Εννέα ημέρες χωρίς τον μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κυρό Αλέξιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα, το μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κυρού Αλεξίου, εννέα ημέρες μετά την εκδημία του.

Προηγήθηκε η θεία λειτουργία στον προσκυνηματικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος, την οποία τέλεσε κεκλεισμένων των θυρών, ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα και τον εφημέριο του ναού π. Γεώργιο.

“Υπήρξε ένας πολύ συναισθηματικός χαρακτήρας που έκρυβε όμως τα πολλά του συναισθήματα”, ανέφερε για τον πνευματικό του πατέρα ο π. Αλέξιος Κανίνας, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε τα χαρίσματα ως θησαυροί δεν μπορούν πάντα να εμφανίζονται, αλλά πρέπει να υπάρχουν χαρακτήρες που να τα ψάχνουν και να τα αναζητούν, “όποιος αναζητούσε μέσα στον χαρακτήρα του γέροντα Αλέξιου να βρει έναν μικρό θησαυρό δεν έφευγε ποτέ με την θλίψη και τα άδεια χέρια”.

Ο πρωτοσύγκελος στην ομιλία του συμπλήρωσε παράλληλα πως “η αγάπη του, οι ιδέες του, η προσωπικότητά του σε ενέπνεαν, ώστε να συνεχίζεις παραπάνω τα βήματά σου”, αφού όπως διευκρίνισε και ο γέροντας Αλέξιος υπήρξε ένας άνθρωπος που “βαθυστόχαστα φιλοσοφούσε την ζωή και πολύ ηθικά ιχνηλατούσε πάνω σε αυτή”.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος μετέβη στον τάφο του μακαριστού ιεράρχη που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ναού, όπου τέλεσε τρισάγιο για τη ανάπαυση της ψυχής του προσφιλούς ιεράρχη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ