Τε, 12/06/24 | 19:17

Ένας Αλεξανδρινός Επίσκοπος τιμά έναν Αλεξανδρινό άγιο Ιεράρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Η ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως τιμά ετησίως την μνήμη του “αγίου του 20ου αιώνα”, του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, καθώς διατηρεί παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου στο κάτω μερος του κυρίως ναού.

Στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος, ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου που προσκλήθηκε για να προστεί των εορτασμών για τον Άγιο και Επίσκοπο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο κ. Γρηγόριος αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου μέσα από υμνογραφικές αναφορές, τονίζοντας πως το νόημα της αποψινης σύναξης είναι η συνάντηση μας με τον Άγιο. “Ήρθαμε να τιμήσουμε τον Άγιο Νεκτάριο και δια της τιμής να οικειοποιηθούμε την αγιότητα του. Ο Άγιο Νεκτάριος είναι άγιος πολύ σύγχρονος, απόδειξη ότι η αγιότητα δεν είναι άπιαστη ή μόνο για κάποιους ανθρώπους ειδικής πάστας. Όλοι ειμαστε πλασμένοι από την ίδια παστα και στο χέρι μας είναι να γίνουμε οι γλύπτες που θα σμιλεψουμε την προσωπικότητα μας.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου καλωσόρισε τον μητροπολίτη Καμερούν σε μια ευλογημένη όπως είπε συγκυρία, καθώς ένας από τους προκατόχους του, ο νυν Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος προέβη σήμερα το πρωί στην αναγνώριση της αυτοκεφάλου εκκλησίας της Ουκρανίας, γεμίζοντας χαρά όπως είπε όλη την Ορθοδοξία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ