Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 18:13

Ένας ακόμα αγιομαρινιώτης έγινε κληρικός

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μετά τον π. Αθανάσιο Κολοκυθά, ήδη από το περασμένο Πάσχα εφημέριο Δωρικού Δωρίδος, ένας ακόμα ενορίτης της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως εντάχθηκε στον Ιερό Κλήρο.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, χειροτονήθηκε διάκονος ο μοναχός Δημήτριος Μπαρμπαρής. Την χειροτονία τέλεσε με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός.

Προηγουμένως ο κ. Δαμασκηνός είχε χειροτονήσει εις πρεσβύτερο τον από τριετίας διάκονο του Ναού π. Κωνσταντίνο Σπανό, εν ενεργεία ανθυπαστυνόμο, έγγαμο και πατέρα ενός αγοριού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης χειροθέτησε και τρεις αναγνώστες, για την διακονία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως.

Προ της χειροτονίας και οι δύο κληρικοί προσεφώνησαν τον χειροτονητή τους και με ευγνωμοσύνη αναφέρθηκαν σε πρόσωπα που συνετέλεσαν στην Χειροτονίας τους, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Ο Μητροπολίτης Βελεστίνου αντιφώνησε και στις δύο χειροτονίες ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την ευλογία να τελέσει τις χειροτονίες και αναφερόμενος με λόγια καρδίας, αλλά και εμπειρίας εις τους νέους κληρικούς. Ενώ στο τέλος προσφώνησε και τους υποψηφίους αναγνώστες, συγχαίροντας τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα, για τις επιλογές των καταλλήλων για την εκκλησιαστική διακονία.

Οι νεοχειροτονηθέντες έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια υποψηφίων και νέων κληρικών του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και θα είναι ως κληρικοί άμισθοι εκ του Ελληνικού Δημοσίου. Θα συνεχίσουν την υπηρεσία τους ο μεν π. Κωνσταντίνος ως Αστυνομικός, ο δε π. Δημήτριος ως άνευ δημοτικών αποδοχών διακονητής του Ναού Αναστάσεως Κυρίου Κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως.

Ο διάκονος Δημήτριος από της παιδικής ηλικίας υπήρξε ιερόπαις στο ναό της Αγίας Μαρίνης, κατηχητόπαις, αλλά και πάντοτε αρωγός στα ενοριακά έργα. Έχοντας ως πνευματικό σύμβουλο επί εικοσιπενταετία των εκ των εφημερίων του Ναού της Αγίας Μαρίνης, Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Βασιλάκη, καλλιέργησε τον ιερό πόθο για την διακονία στην Εκκλησία. Από της μαθητείας του παρά τον πρωτοψάλτη του Ναού της Κοιμήσεως Ηλιουπόλεως Αθανάσιο Δασκαλοθανάση, γνωρίστηκε με τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκείνος διαγνώσας την κλίση για την Ιερωσύνη του Δημητρίου, του απηύθυνε την κλήση και μερίμνησε ώστε να εγγραφή εις την Μονή Ασωμάτων Πετράκη, ως δόκιμος αδελφός αυτής. Εν συνεχεία με πρόταση του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτου Συμεών Βολιώτη προς τον Αρχιεπίσκοπο, ο Μακαριώτατος ενέκρινε να λάβει την μοναχική κουρά από τον Επίσκοπο Θαυμακού Ιάκωβο την 3η Αυγούστου και να χειροτονηθεί Διάκονος.

Της χαράς του ενορίτου, συμμετείχε η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης με την παρουσία στην χειροτονία, του προέδρου αυτής, Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, του προέδρου του ενοριακού Φιλοπτώχου πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Ξεσφύγγη και πλήθους λαϊκών. Των λοιπών εφημερίων συνευχομένων εκ του μακρόθεν, ασθενούντος του Αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού Φυλακτού, εις υπηρεσία εντολή της προϊσταμένης αρχής του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Μεταξά- Μαριάτου, λειτουργήσαντος εν τω Ναώ του Ιερομονάχου Ευσεβίου Μεάντζια, και αδειούχου όντως του πρεσβυτέρου Βασιλείου Ταξιαρχιώτη.

Η εκκλησιαστική κοινότητα μας χαίρουσα, εύχεται στο νέο εκ των σπλάχνων της κληρικό, άλυπη και μακρά διακονία, μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ