Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:45

Έναρξη Νεανικών Συντροφιών για παιδιά δημοτικού στη Φανερωμένη πόλεως Ζακύνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των Νεανικών Συντροφιών 2017-2018 για παιδιά Δημοτικού.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος στο τέλος ευχήθηκε στα παιδιά να μεγαλώνουν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και με χριστιανικές αρετές για να απολαύσουν έτσι μια όμορφη ζωή.

Αμέσως μετά ο εφημέριος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης ευχαρίστησε αρχικά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και κατόπιν της τέσσερις κυρίες που θα αναλάβουν εθελοντικά να διαπαιδαγωγήσουν χριστιανικά τα παιδιά.

Επίσης καλωσόρισε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, ευχαρίστησε τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ευχήθηκε αυτή η προσπάθεια να είναι ένα μικρό λιθαράκι ώστε τα παιδιά να χαρούν, να γευθούν και να βιώσουν τη γνωριμία με το Χριστό.

Τέλος τόνισε ότι οι Νεανικές Συντροφιές αποτελούν μια όαση για τις παιδικές ψυχές και ιδιαίτερη ευλογία από το Θεό, ότι εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα τα τελευταία χρόνια αυτός ο θεσμός στην Ενορία της Φανερωμένης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έκαναν οι προκάτοχοι του εφημέριοι π. Δανιήλ Μπιάζης και π. Γεράσιμος Πυριόχος.

Ακολούθησε κέρασμα το οποίο είχαν ετοιμάσει κυρίες της Ενορίας.

Πηγή: Zante News Time, Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Χρυσικόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ