Δε, 15/07/24 | 19:59

Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος “Θρησκεία, Kοινωνία και Tεχνητή Nοημοσύνη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Θρησκεία, Κοινωνία και Τεχνητή Νοημοσύνη”, διάρκειας τεσσάρων μηνών (διδακτικές ώρες 90), το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (μέσω της πλατφόρμας Zoom).

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην επισήμανση των ραγδαίων εξελίξεων που επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στο κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά και στην Ανθρώπινη Φύση. Θα επιχειρηθεί ως εκ τούτου να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενες/οι την δυνατότητα να εντοπίζουν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία της νέας αυτής επιστημονικής και κοινωνικής εξέλιξης, που θα επηρεάσει όμως τους τομείς του πολιτισμού και της πολιτικής. 

Θα δοθεί η δυνατότητα να λάβουν την γνώση ορισμού και περιγραφής των νέων δυνατοτήτων που σχηματίζονται με ταυτόχρονη ενεργοποίηση των ηθικών αντανακλαστικών της πλούσιας Χριστιανικής και Θρησκευτικής Παράδοσης, στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν. Η Αναγκαιότητα του προγράμματος συνίσταται στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου διεπιστημονικού διαλόγου σε διαθεματική και πολυπρισματική κατεύθυνση, που θα θεμελιώνει την εξειδίκευση, την έρευνα, την Επιστήμη, την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μιας υγιούς κοινωνίας, που θα θέτει επιπλέον την θρησκευτική πίστη στον δημόσιο χώρο, όχι ως ακραίο φονταμενταλισμό αλλά ως ανοικτή ενότητα διαλόγου και επικοινωνίας. Με τα δεδομένα αυτά θα συζητηθούν οι σύγχρονες εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διδάσκων του προγράμματος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Π. Κωτσιόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, Α.Π.Θ. Επίσης, Διδακτικό προσωπικό είναι ο Μεταδιδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ., κ. Αχιλλέας Β. Παπατόλιος. 

Η έναρξη προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 19/10/2024, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης/ECTS 8 μονάδων, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπογράφεται από τον Πρόεδρό του και τον Επιστημονικά υπεύθυνο του Προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες του προγράμματος και να υποβάλλουν αίτηση εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ