Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 3:02

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Έναρξη εγγραφών για το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος κοινωνικής θεολογίας του Α.Π.Θ.

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Π.Μ.Σ. «Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και τη Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους», του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., θα λειτουργήσει και φέτος, λαμβάνοντας υπόψη το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για τα θέματα της αγιορειτικής ιστορίας και πνευματικότητος, καθώς και της ιδιαίτερης τέχνης και μουσικής παράδοσης του Αγίου Όρους.

Το νέο αυτό Π.Μ.Σ., στο οποίο διδάσκουν καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες από τη Θεολογική και Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, καθώς και από τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, του ΕΚΠΑ και του ΠΑΜΑΚ, απευθύνεται σε θεολόγους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ιστορικούς τέχνης, φιλόλογους, μουσικολόγους, αρχιτέκτονες, νομικούς, αρχειονόμους, μουσειολόγους κ.ά., κατόχους τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της χώρας μας ή ομοταγών ιδρυμάτων του εξωτερικού, ή Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Παραγωγικών Σχολών.

Βασικοί Στόχοι του ΠΜΣ, το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, αναγνωρισμένου και μοριοδοτούμενου σε όλους τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, είναι η επιστημονική κατάρτιση και η καλλιέργεια και προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας σε συστηματικές και ειδικές σπουδές στην Ιστορία, την Θεολογία, την Αρχαιολογία, την Αρχιτεκτονική, την Τέχνη, τη Μουσικολογία και την Ψαλτική Παράδοση του Αγίου Όρους, όπως ορίζονται στους ειδικότερους επιστημονικούς τομείς και περιλαμβάνονται στις εξής τρεις ειδικεύσεις

(α) Ιστορία και Τέχνη του Αγίου Όρους

(β) Θεολογία και Πνευματική ζωή του Αγίου Όρους

(γ) Μουσική Παράδοση και Ψαλτική Τέχνη του Αγίου Όρους

Κατά το ακαδ. έτος 2023-2024 τα μαθήματα θα παρέχονται υβριδικά, με δια ζώσης και εξ αποστάσεως διδασκαλία, με χρήση ειδικών μέσων τηλεκπαίδευσης. Επιπλέον, κατά τη διάρκειά του οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης και επιστημονικής εργασίας σε Μονές του Αγίου Όρους.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τις 11 Σεπτεμβρίου ως τις 30 Οκτωβρίου 2023, ενώ για περισσότερρες πληροφορίες στην Προκήρυξη του ΠΜΣ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διευθυντής ΠΜΣ: Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης

Εmail: msc-mountathos@past.auth.gr

Τηλέφωνα πληροφοριών: 2310 996681 – 996964 – 997020

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ