Να φορούν μάσκα και να τηρούν τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό προτρέπει τους ομογενείς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπίδοφόρος, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο κ. Ελπιδοφόρος υπογραμμίζει την κρισιμότητα της κατάστασης αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας, καθώς και την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας ως “απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπο”.

“Δεν φοράω τη μάσκα απλά για το φαίνεσθαι, αλλά τη φοράω ως απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μου. Ο ιός αυτός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Αποτελεί μια υπαρκτή απειλή. Όλοι μας έχουμε κουραστεί από την πανδημία και όλοι μας λαχταρούμε να επιστρέψουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στην κανονικότητα. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι με τι κόστος”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Μιλώντας για τις ευάλωτες ομάδες, ο κ. Ελπιδοφόρος επισημαίνει ότι “στην ομογένειά μας υπάρχουν πολλοί αδερφοί και αδερφές μας που είναι ευάλωτοι κι έχουν την ανάγκη της προσοχής μας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αισθάνεσθε άτρωτοι, μπορεί κάποιοι από εσάς να προσβληθήκατε ήδη από τον ιό και να καταφέρατε να αναρρώσετε γρήγορα. Μπορούμε να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον με μια πολύ απλή κίνηση, κίνηση αγάπης και αλτρουϊσμού”, τονίζοντας ότι “θα πρέπει να συμμορφωθούμε με τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης, να αντέξουμε το βάρος του προσωρινού αποχωρισμού από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και έτσι θα μπορέσουμε να ξανασυνατηθούμε σύντομα υγιείς”.

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απευθύνει θερμή παράκληση προς το ποίμνιό του “όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο να δείξετε την αγάπη προς τον πλησίον σας, καλύπτοντας το πρόσωπό σας με τη μάσκα. Προστατέψτε τους άλλους, προστατέψτε τον εαυτό σας”.

Δείτε το βίντεο

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: