Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:24

Ελπιδοφόρος για Αγιά Σοφιά: Απαράδεκτη και παρωχημένη η εικόνα ιμάμη με σπαθί

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα να αναθεωρήσει την απόφαση της για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, μιλώντας νωρίτερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η χρήση του απαράδεκτου επιχειρήματος του δικαίου του κατακτητή με την εικόνα του πρώτου ιμάμη μες την Αγία Σοφία να κρατάει το σπαθί, είναι εντελώς παρωχημένα, ανήκουν σε άλλες εποχές» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας, στο πλαίσιο που έγινε, ήταν φορτισμένη με αδικία κι επιθετικότητα που όπως σημείωσε «σε νηφάλιες και ήρεμες περιόδους για την περιοχή, η Τουρκία δε θα το έκανε αυτό αν σκεπτόταν πιο λογικά». 

Εξέφρασε δε το ερώτημα αν επιστρέφουμε στην προ-δημοκρατική Τουρκία και την κάλεσε να αναθεωρήσει την απόφασή της. «Είναι όλα αυτά πολύ ανησυχητικά και μας πλήγωσαν βαθιά. Περιμένω από την Τουρκία, όταν θα έρθουν πιο νηφάλιες περίοδοι, να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση. Βλάπτεις τις σχέσεις με τους γείτονες και με τους ίδιους της τους πολίτες», τόνισε ο Ελπιδοφόρος. 

Πανδημία

Σε ό,τι αφορά στην πανδημία ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισήμανε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης υπογραμμίζοντας ότι «ο ορθός λόγος και η επιστήμη είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Αυτό που τον ξεχωρίζει από την υπόλοιπη δημιουργία. Η πίστη έχει τη δυνατότητα να υπερβαίνει την επιστήμη. Είναι η ικανότητα του Θεού, καμία φορά, να καταργεί τους νόμους της φύσης που ο ίδιος δημιούργησε». 

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η πρότασή του για τη Θεία Μετάληψη την περίοδο της πανδημίας περιλάμβανε πολλαπλές λαβίδες, ξεχωριστές για τον κάθε έναν πιστό.

Πηγή: skai.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ