Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο: Ιστορία, Γραμματεία, Πολιτισμός και Διαχρονικές Σχέσεις με τον Ελληνισμό” (https://slav.theo.auth.gr) του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα: «Ελληνισμός και σλαβικός κόσμος. Πτυχές μιας διαχρονικής σχέσης» την Παρασκευή 29 (ώρα έναρξης 18:30) και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 (ώρα έναρξης 10:30).

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, μετά την εισαγωγική ομιλία, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο: Ιστορία, Γραμματεία, Πολιτισμός και Διαχρονικές Σχέσεις με τον Ελληνισμό” από τον Διευθυντή του Προγράμματος, τους Συντονιστές των Μαθημάτων, καθώς και Διδάσκοντες Καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30 Οκτωβρίου. Κατά τις πρωινές και απογευματινές συνεδρίες εξειδικευμένοι και καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τα πορίσματα της έρευνάς τους που άπτεται των διαχρονικών ελληνοσλαβικών πνευματικών και πολιτισμικών δεσμών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν διαδικτυακά μέσω του καναλιού του Προγράμματος στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCJOa5Cg1GpICEFrXtdI6EZg

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Απαιτείται η εγγραφή των ενδιαφερομένων στη σελίδα του συνεδρίου: https://forms.gle/UzxZr9MfvrhAHfXAA

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: