Συγκλονισμένος από το τρομοκρατικό χτύπημα με τρεις νεκρούς στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο ελληνορθόδοξος ιερέας Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, εφημέριος του ναού αγίου Σπυρίδωνα Νίκαιας ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης.

“Τη στιγμή της επίθεσης ήμουν στον ναό” ανέφερε ο π. Μιχαήλ “και πληροφορήθηκα από τις Αρχές για το συμβάν οι οποίες μας ενημέρωσαν για να λάβουμε κάποια μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που καραδοκεί από στιγμή σε στιγμή καθημερινά στη ζωή μας”.

“Η συγκυρία αυτή λόγω των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας αλλά και της σχέσης Μακρόν και Ερντογάν, ενδεχομένως η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή να είναι στόχος” δήλωσε ακόμη ο π. Μιχαήλ ο οποίος ανέφερε πως από το πρωί ο ναός του αγίου Σπυρίδωνα φυλάσσεται από περιπολικό της αστυνομίας όπως και άλλοι θρησκευτικοί χώροι στην περιοχή.

Ο ελληνορθόδοξος ιερέας γνώριζε μάλιστα και ένα από τα τρία θύματα της επίθεσης, τον νεωκόρο της εκκλησίας και με έκδηλη συγκίνηση έκανε λόγο για έναν “φιλήσυχο, ηλικιωμένο άνθρωπο”.

“Είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας” είπε κλείνοντας ο π. Μιχαήλ καθώς “πλέον το κακό παραμονεύει καθημερινά”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ετικέτες: