Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 7:55

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Δεύτερη Άλωση σήμερα για την Πόλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Για μένα είναι η δεύτερη Άλωση της Κωνσταντινούπολης” δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η διαπρεπής βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, εκφράζοντας τον θυμό και τη βαθιά της δυσαρέσκεια για την απόφαση της Τουρκίας να μετατέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.

“Όταν ένας λαός πανηγυρίζει για αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση του Ερντογάν έχουμε να κάνουμε με μια βαρβαρότητα την οποία δεν μπορεί να την ξεχάσει ο κάθε χριστιανός. Η πραγματική Άλωση της Πόλης έγινε σήμερα”, επισήμανε η κ. Αρβελέρ.

Θέλοντας να τονίσει τη σημασία της προσβολής που επειχειρεί η γείτονα χώρα στον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, η διακεκριμένη ιστορικός είπε ότι “αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει, δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιο λόγο χτυπούν οι καμπάνες. Χτυπούν για τη χριστιανοσύνη”.

Η κ. Αρβελέρ επικαλέστηκε μαρτυρία δημοσιογράφου από την Τουρκία ο οποίος υποστήριξε ότι οι επέτειοι μνήμης για την Άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά τα μνημεία δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

“Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα”, τόνισε η κ. Αρβελέρ

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ