Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:28

ΕΚΤΑΚΤΟ: Από τη Δευτέρα μόνο με αρνητικό τεστ οι ανεμβολίαστοι πιστοί στους ναούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ Covid-19 θα μπορούν πλέον να εισέρχονται στους ναούς οι πιστοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως “αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου”, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα ακριβές, αφού η εν λόγω εγκύκλιος αφορούσε σε “πατρική προτροπή” και όχι σε επιβολή μέτρων, όπως θα συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα.

“Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Εκκλησίας η οποία για την έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου είχε προχωρήσει σε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ