Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 0:43

EKTAKTO: Ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων του Βατοπεδίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η κ. Κρίνα έκρινε ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν στοιχειοθετήκαν οι κατηγορίες που αποδίδονται στους κατηγορουμένους, οι οποίοι «εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις και ως εκ τούτου ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες», ενώ αναφορικά με το ζήτημα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι αρμόδια τα πολιτικά δικαστήρια.

Η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευσή της, επισήμανε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ και ο Μοναχός Αρσένιος πίστευαν ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η Βιστωνίδα τους ανήκει και πως δεν αποδείχθηκε ότι είχαν δυνατότητα επιλογής ακινήτων που θα περιέρχονταν στην κατοχή τους με τις ανταλλαγές.

«Ορισμένα από αυτά μάλιστα με τα ελαττώματα που είχαν όχι μόνο δεν ωφέλησαν, αλλά ζημίωσαν τη Μονή. Πώς μπορείτε να δεχθείτε ότι έγκριτοι επιστήμονες, για κανέναν από τον οποίους δεν διαπιστώθηκε θρησκοληψία, ότι πείστηκαν να συμβάλλουν στην μείωση της περιουσίας του δημοσίου χωρίς οικονομικό όφελος ή άλλο κίνητρο από δύο μοναχούς που είχαν απαρνηθεί τα εγκόσμια;» διερωτήθηκε η εισαγγελέας της έδρας και πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι, για τους οποίους, όπως είπε. δεν αποδείχθηκε η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Μόλις η εισαγγελέας ολοκλήρωσε την εισήγησή της, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

«Είναι μία απόλυτα ορθή αγόρευση και τεκμηριωμένη στα νομικά και πραγματικά ζητήματα της υπόθεσης», δήλωσε ο συνήγορος του μοναχού Αρσένιου Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετά την αγόρευση της εισαγγελέως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ