Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 3:27

ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΗΡΥΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκοιμήθη σε ηλικία 93 ετών ο μητροπολίτης Πισιδίας κυρός Σωτήριος Τράμπας ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος μητροπολίτης Κορέας.

Η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του μακαριστού ιεράρχη θα τελεστούν στην ιερά μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Gapyeong της Νοτίου Κορέας.

Να σημειωθεί ότι από τη δεκαετία του 70, ο κυρός Σωτήριος ανέπτυξε πλούσιο ιεραποστολικό και κηρυκτικό έργο στην περιοχή της Άπω Ανατολής.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος Τράμπας γεννήθηκε στην Άρτα το 1929. Φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1951.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1956. Υπηρέτησε σαν Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης. Το 1960 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε και το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη. Κατά τα έτη 1965-1968 υπηρέτησε ως στρατιωτικός Ιεροκήρυκας. Στη συνέχεια διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέχρι τον Δεκέμβριο 1973. Τον Νοέμβριο του 1975 διορίσθηκε (με απόσπαση) Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σεούλ και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Άπω Ανατολής. Εργάστηκε για την αναδιοργάνωση της εκεί Ορθόδοξης Ιεραποστολής και της Ορθοδόξης Κοινότητας και μερίμνησε για την επέκταση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και σε άλλες περιοχές της Νότιας Κορέας.

Το 1982 διορίσθηκε Διευθυντής του Θεολογικού Σεμιναρίου «Άγιος Νικόλαος» Σεούλ και το 1986 Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Οργανισμού (που συστήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο) και το οποίο αναγνωρίστηκε από τις Κορεατικές αρχές με την επωνυμία Orthodox Eastern Mission. Το 1993 εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ζήλων. Το 1995 διορίσθηκε Προϊστάμενος του νεοσύστατου ιεραποστολικού Ιδρύματος Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το 1999 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Σεούλ για την 25ετή υπηρεσία του στην Κορέα και το 2000 Επίτιμος Δημότης Παπάγου Αθηνών. Έχει λάβει το βραβείο Ιερέως του Ιδρύματος Γεώργη και Κατίγκω Λαιμού» και έχει βραβευθεί επίσης από την Ακαδημία Αθηνών. Στις 20 Απριλίου 2004 εξελέγη Μητροπολίτης της νεοσύστατης Μητροπόλεως Κορέας.

Στις 27 Μαΐου 2008 μετά από οικειοθελή παραίτηση η Αγία και Ιερά Σύνοδος τον μετέθεσε στην Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ