Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 1:25

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Την Παρασκευή η Εξόδιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Πηλουσίου, Νήφων, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο ιεράρχης του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου απεβίωσε σήμερα στα 61 του χρόνια στην οικία του στο Πόρτ Σάιδ, ενώ ο θάνατός του φέρεται να οφείλεται πιθανώς σε παθολογικά αίτια αφού δεν είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού ιεράρχη στο Πατριαρχικό παρεκκλήσιο των αγίων Θεοδώρων παρουσία του αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία στο Καϊρο και εν συνεχεία η σορός θα μεταφερθεί στην Ελλάδα όπου θα γίνει η ταφή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου, Ὑπέρτιμος καί Ἔξαρχος Πρώτης Αὐγουσταμνικῆς καί Μεσημβρίας κ. Νήφων (κατά κόσμον Νικήτας Τσαβαρής) γεννήθηκε το 1959 στη Νίκαια Αττικής. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και από την Θεολογική Σχολή Αθηνών. Το 1982 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου Ηρακλείου Κρήτης  από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1984 από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Τίτο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Μητρόπολη Περιστερίου και το 2005 αποσπάστηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Στις 18 Οκτωβρίου 2009 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Βαβυλώνος. Την χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Αξώμης Πέτρο, Περιστερίου Χρυσόστομο (Εκκλησία της Ελλάδος), Πηλουσίου Καλλίνικο, Ερμουπόλεως Νικόλαο, Χαρτούμ Εμμανουήλ και τους Επισκόπους Κνωσού Ευγένιο (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Μαρεώτιδος Γαβριήλ και Νιτρίας Νικόδημο. Στις 26 Νοεμβρίου 2014 εξελέγη Μητροπολίτης Πηλουσίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ